FAQ

FAQ

HAKU VALMENNUSOHJELMAAN

Lähetin hakemuslomakkeen, mitä seuraavaksi? Milloin saan tiedon valinnoista?

  Jatkohaastatteluun päässeille lähetetään infopaketti seuraavasta vaiheesta tiistaina 13.10. Haastattelut suoritetaan kohdekaupungeissa lokakuun viimeisillä viikoilla. Lopulliset valinnat ilmoitetaan valmennusohjelmaan päässeille 30.10. Valmennusohjelma alkaa ensimmäisellä valmennusviikonlopulla 27.11.2015.

Saanko hakea yhdessä kaverin kanssa?

 Voit hakea. Käsittelemme kuitenkin molempien kaverusten hakemukset erikseen, emmekä voi taata varmasti, että molemmat kaveruksista pääsisivät mukaan. Tavoitteenamme on saada kasaan mahdollisimman monimuotoinen tiimi nuoria, eli painotamme jokaisessa hakijassa yksilöllisyyttä. 

En pääse itse osallistumaan, voinko ilmoittaa kaverini?

 Voit kannustaa ystävääsi hakemaan mukaan, mutta ilmoittaa voit vain itsesi.

Olen lähettänyt hakulomakkeen, en ole kuitenkaan saanut vastausta. Mitä pitäisi tehdä?

 Valinnoista toiselle haastattelukierrokselle ilmoitetaan tiistaina 13.10. henkilökohtaisesti kaikille hakijoille. Mikäli olet lähettänyt hakulomakkeet, etkä ole saanut vahvistusviestiä – lähetä meille asiasta viestiä: joonas.pesonen@filosofianakatemia.fi

KUKA VOI HAKEA?

Pitääkö minulla olla jotain erityisiä taitoja?

 Jonglööraus kahdeksalla pallolla yhdellä kädellä, viheltäminen ja jodlaus.. Mitäs näitä nyt on. Taitoja, joita emme mekään osaa. Mutta olemme valmiita oppimaan yhdessä!

Valmennusohjelmaan mukaan pääsemisessä ratkaisee asenne ja halu muuttaa maailmaa.

Voinko osallistua, jos minulla on fyysisiä rajoitteita?

Tietenkin voit! Tarkoituksenamme on koota tiimi, jossa kaikki pelaa ja auttaa toisiaan. Mikäli sinulla on jokin liikkumista tai toimintaa rajoittava tekijä, kuten pyörätuoli, otamme sen huomioon ohjelman suunnittelussa, sekä keskustelemme mielellämme sinun ja/tai huoltajasi kanssa käytännön asioiden järjestelystä.

Pitääkö minun osata suomea täydellisesti?

Käyttökielemme on suomi, mutta joukossamme on jo nyt monta eri kieltä äidinkielenään puhuvaa tiimiläistä. Tehdään yhdessä ja opitaan samalla toisiltamme!

En ole Suomen kansalainen, voinko hakea mukaan?

Ei ole väliä minkä maan kansalainen olet, kunhan asut vakituisesti Suomessa, yhdessä valmennusohjelman kohdekaupungeista.

Voinko hakea mukaan vaikka en asu pääkaupunkiseudulla, Turussa, Oulussa tai Joensuussa?

 Valitettavasti tämän vuoden valmennusohjelmaan voi hakea ainoastaan nuoret, jotka asuvat ohjelman kohdekaupungeista. Seuraavan vuoden valmennusta suunnitellessa pyrimme ottamaan mukaan myös muita kaupunkeja.

Miksi muista kaupungeista ei voi osallistua Muutosvoimaan?

 Osallistuminen on rajattu kohdekaupunkeihin käytännön järjestelyjen takia.

OSALLISTUMINEN VALMENNUSOHJELMAAN 

Onko osallistuminen sitova?

 Valmennusohjelmaan mukaan päässeet nuoret sitoutuvat osallistumaan projektiin ottaessaan tiimipaikan vastaan.

Voinko peruuttaa osallistumiseni, vaikka minut valittiin Muutosvoima -joukkueeseen?

 Voi ei! Mikäli sinulle tulee painava syy, miksi et pysty osallistumaan valmennusohjelmaan ota yhteyttä välittömästi yhteyttä Joonas Pesoseen, jonka yhteystiedot löydät Tiimi-sivuiltamme.

Mitä osallistuminen maksaa?

 Muutosvoimaan osallistuminen on nuorille maksutonta. Valmennusohjelma vastaa kaikista osallistujien kuluista, matkoista ja majoituksesta aktiviteetteihin.

Miksi Muutosvoima on osallistujille maksuton? Kuka maksaa valmennusohjelman kulut?

 Haluamme mahdollistaa jokaiselle muutosvoimalaiselle elämysmatkan, johon pystyy osallistumaan jokainen taustoista riippumatta. Vuosien 2015-2016 ensimmäisen valmennusohjelma mahdollistaa joukko Muutosvoiman yhteistyökumppaneina toimivia yrityksiä ja tukirahoitusta myöntäneitä säätiöitä. Kaikki Muutosvoiman yhteistyökumppanis julkaistaan marraskuun 2015 loppupuolella.

Olen alle 18-vuotias. Tarvitsenko vanhempien luvan ohjelmaan osallistumiseen?

 Hakiessasi valmennusohjelmaan sinun tulee olla suullinen lupa vanhemmiltasi. Haastatteluihin päässeille lähetetään info -paketti, jonka mukana on kirjallinen vanhempien lupapaperi, joka tulee ottaa mukaan haastatteluun.

Minulla on koulua/töitä osana valmennusohjelman päivistä. Voinko silti osallistua?

 Valmennusohjelman aiheuttamat poissaolot koulusta selvitetään yhdessä Muutosvalmentajien ja/tai huoltajien kanssa, joten se ei ole ongelma! Mahdolliset työvuorot jokaisen osallistujan on sovittava niin, etteivät ne rajoita valmennusohjelmaan osallistumista. Otathan tämän huomioon jo valmennusohjelmaan hakiessasi!

Tarvitsenko vakuutuksen?

 Kaikki valmennusohjelmaan osallistujat vakuutetaan valmennusohjelman puolesta.

Mitä jos haluan lopettaa kesken kaiken?

 Olemme varmoja, että muutosvoimakärpänen vie sinut mennessään ja lopettaminen ei tule käymään mielessäsi missään vaiheessa valmennusohjelmaa! Täysin yllättävät ja ennakoimattomat elämänmuutokset kuuluvat normaalina osana elämään ja niiden sattuessa ohjelmassa jatkaminen pitää aina arvioida uudelleen keskustellen oman muutosvalmentajasi kanssa.

Nuori voi aina niin kokiessaan lopettaa ohjelman. Ohjelmaan pääsee vain rajattu joukko nuoria (20 nuorta), joten yhdenkin lopettaminen on tietenkin iso kolaus koko tiimille, joten tätä pyritään välttämään mahdollisimman pitkälle.

Uskaltaako Muutosvoimaan tulla, jos sieltä ei tunne ketään?

 Suurin osa muutosvoimalaisista ei tunne toisiaan etukäteen. Hyvän ja luottamuksellisen yhteishengen luominen on meille ensiarvoisen tärkeää! Me muutosvoimatiimiläiset haluamme etunokassa tutustua juuri sinuun. Muutosvoima antaa sinulle kymmeniä uusia kavereita seikkailuvuoden aikana!

Miten Muutosvoima tulee muuttamaan elämäni?

Muutosvoiman avulla saat rutkasti rohkeutta toteuttaa itseäsi, pääset hulluttelemaan ja kokeilemaan rajojasi ympäristössä jossa jossa saa tehdä ja unelmoida. Saat eväitä tulevaisuutta varten sekä pääset osaksi seikkailua, jota muistelet vielä vuosienkin päästä.

Tärkeintä Muutosvoimassa on yhdessä tekeminen ja muutoksen käynnistäminen konkreettisesti omassa asuinympäristössä.

VIIKONLOPUT & TAPAHTUMAT

Missä Muutosvoima valmennusviikonloput järjestetään ja miten pääsen paikalle?

 Suurin osa Muutosvoima-valmennusviikonlopuista järjestetään Helsingissä, Suomenlinnan hostellin yhteydessä. Valmennusviikonlopuille järjestetään maksuttomat yhteiskuljetukset kustakin kohdekaupungista.

Kaikki ohjelmaan valitut saavat tarkat ohjeet perille pääsystä ja lippujen tilaamisesta lokakuun loppupuolella. Yhteiset matkat valmennusviikonlopuun toimivat loistavina yhteishengen nostattajina ja mahdollisuuksina vaihtaa kuulumiset uusien kavereiden kanssa!

Voiko sinne tulla pyörätuolilla?

 Anna tulla vaan. Otamme kaikki mahdolliset toimintaan vaikuttavat tekijät huomioon valmennusohjelmaa suunnitellessa ja toteuttaessa. Ketään ei jätetä ulos rekrytoinnista mahdollisten liikkumisrajoitteiden takia!

Mitä aktiviteetteja viikonloppuihin sisältyy?

 Aktiviteetit suunnitellaan tukemaan ja vahvistamaan valmennusohjelman sisältöä. Esimerkiksi melonta harjoitus voi kuvastaa hyvin johtajuutta ja viestintää, benjihyppy rohkeutta ja niin edelleen, got the point? Ketään ei pakoteta mihinkään, tärkeintä ovat uudet kokemukset, omien rajojen ylittäminen ja yhdessä tekeminen! Kaikkea emme vielä paljasta, vaan jätettäköön aktiviteettien tarkempi sisältö vielä yllätykseksi…

Onko kaikkien viikonloppujen ohjelma samanlainen?

 Kaikkien viikonloppujen perusrakenne noudattaa samaa kaavaa. Jokaisella viikonlopulla on kuitenkin oma teemansa ja siihen varta vasten suunniteltu ohjelmansa. Jokaisella valmennuskerralla saamme myös vieraaksi eri alojen staroja, kylähulluja. Tyyppejä, jotka saatat tuntea televisiosta ja lehtien palstoilta. He tulevat kertomaan oman tarinansa siitä kuinka ovat päässeet tähän pisteeseen! 

Mitä jos en pääse jollekin viikonloppumoduuleista?

 Valmennusohjelman onnistumisen ja ryhmäytymisen kannalta on tärkeää, että osallistujat sitoutuvat projektiin 110 %. Jos siis tiedät jo etukäteen, ettet pysty osallistumaan kaikkiin valmennusviikonloppuihin, harkitse ohjelmaan hakemista. Välillä elämässä kuitenkin tapahtuu asioita, joita ei pysty etukäteen suunnittelemaan jolloin on tärkeää, että ilmoitat asiasta mahdollisimman nopeasti Muutosvoiman valmentajille.

Millainen majoitus?

Majoitumme melkein kaikkina viikonloppuina kuvankauniin Suomenlinnan maisemissa – historiallisessa miljöössä sijaitsevassa Hostel Suomenlinnassa. Tarkemmat tiedot majoituksista toimitetaan valmennusohjelmaan valituille lokakuun loppupuolella.

Nukkuvatko pojat ja tytöt samoissa huoneissa?

 Pojille ja tytöille on varattu omat nukkumistilansa.

Onko jokaiselle oma huone?

 Sopu sijan antaa! Leirikouluhengen mukaisesti tulemme yöpymään 3-5 hengen huoneissa. Ja niin kuin edellä mainittiin, tytöt ja pojat tulevat nukkumaan eri huoneissa.

Onko hostelissa vain ulkovessa ja onko suihkuja?

 Ulkohuusia ei valitettavasti tällä kertaa löydy vaan hostellista löytyy siistit sisävessat sekä pojille ja tytöille omat suihkut.

Saako valmennusviikonlopun aikana käydä vieraita, kuten omat vanhemmat tai kaverit?

 Valitettavasti emme pysty ottamaan mukaan leirille ulkopuolisia. Menoa ja vilskettä riittää varmasti, joten uskomme ettei aikaa edes jää vieraille. Toki puhelimella saa nopeastikin yhteyden omiin vanhempiin tai ystäviin jos kova ikävä tai tarve iskee.

Mitä muutosvoimaan tarvitsee ottaa mukaan?

  Valmennusohjelmaan valituille lähetetään lokakuun lopussa infopaketti, jossa listataan mitä vaatteita ja tavaroita kannattaa valmennusviikonlopulle ottaa mukaan

Voinko harjoittaa valmennusviikonloppuna uskontoani?

Tietysti! Olisi hienoa kuulla kaikkien muutosvoimalaisten tarinoita ja ajatuksia iltanuotiolla. 

 

Filosofian Akatemia on tutkimus- ja valmennusyritys, joka rakentaa Suomeen mielekkäämpää ja merkityksellisempää työelämää. Filosofian Akatemia tuottaa akateemiseen tutkimukseen perustuvia ratkaisuja hyvinvoinnin ja tuottavuuden kasvattamiseen ja auttaa organisaatioita sekä yhteiskuntaa uudistumaan jo ennen kuin on pakko. Muutosvoima on voittoa tavoittelematon valmennusohjelma, joka on tärkeä osa Filosofian Akatemian yhteiskuntavastuu -toimintaa.